دوچرخه فروشی و قطعات آن

دوچرخه فروشی و قطعات آن

دوچرخه فروشی و قطعات آن

دوچرخه فروشی و قطعات آن

دوچرخه فروشی و قطعات آن

پیوندهای روزانه

۱ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

زعفران چیست: گران ترین ادویه جهان با خواص فوق العاده، زعفران است و یکی گیاهان ادویه ای و دارویی جهان می باشد که در ایران، مصر، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، سوئیس و پاکستان و مغرب کشت می شود. یکی از مهمترین منابع صادرات غیر نفتی در کشور ما به حساب می آید و هر ساله بیش از 75 درصد زعفران تولید شده در کشور به خارج از ایران از جمله امارات وهند و اروپا صادر می شود.

 گیاهی است چند ساله که تا ارتفاع ۳۰ سانتی‌متری نیز رشد می‌کند.این گیاه دارای گل‌های بنفش با شش گلبرگ است. گل زعفران سه پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه شاخه به رنگ قرمز دارند که قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که با نام زعفران معروف است و دارای رنگ و بوی معطر است.گیاهی است که به دلیل ارزش فراوان به طلای سرخ لقب گرفته و درآمد اصلی مردم در شهرهای خراسان است.

زعفران چیست و کاربرد آن چیست؟

زعفران چیست : گیاهی است که دارای پیاز می باشد این پیاز دارای پوسته های  قهوه ای رنگی است. این گیاه در جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا روییده می شود. تکثیر زعفران منحصرا توسط غده زیر زمینی بنه ( کورم ) یا همان پیاز زرپران مرسوم است.

دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و به طور معمول3 رشته (بیش از سه رشته هم گاها وجود دارد)کلاله قرمز رنگ می باشدکه به آن ریشه زعفران می گویند. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. کلاله زرپران حاوی چربی، املاح معدنی و موسیلاژ است.

بیشتر: صادرات زعفران در تهران

 

تاریخچه زعفران
کروکوس ساتیووس، که معمولا به عنوان زعفران شناخته شده‌است، مواد خام یکی از ادویه‌جات بسیار گران قیمت در جهان است، و قرن‌ها است که توسط انسان استفاده می‌شود. شفادهندگان مصر آن را را برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارش استفاده می‌کردند؛ همچنین در زمان روم باستان، این گیاه به منظور التیام زخم و تسکین مشکلات دستگاه تنفسی فوقانی استفاده می‌شد.

امروزه، از آن به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد سرطان استفاده می‌شود، همچنین تاثیر آن در درمان نقص‌های شناختی بررسی شده‌است. استفاده‌های دیگر زعفران در طب سنتی عبارت است از سقط جنین و همین‌طور درمان اسپاسم، تب، سرماخوردگی، برونشیت و بی‌خوابی.

زعفران در طب سنتی و طب آیورودا، از این گیاه به عنوان یک خلط‌ آور و ضد سرفه (اکسپکتورانت)، آرام بخش، ضد آسم، آداپتوژن (سازش‌زا) یا قاعدگی‌آور (دارو یا هر چیزی که برای تسریع یا تشدید خون‌روش در قاعدگی به کار می‌رود) استفاده می‌شود و در طول قرن ۱۶ تا ۱۹ برای تهیه‌ی ترکیبات مختلف دارویی جهت تسکین درد استفاده می‌شد.

زعفران چیست
زعفران چیست؟

این ادویه‌ی خارق‌العاده، بومی جنوب اروپا است و امروز در بسیاری از کشورها، عمدتا ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، ایران، یونان، ترکیه، و ایالت کشمیر و جامو در هند کشت می‌شود. کلاله‌ی خشک‌شده در تولید لوازم آرایشی، داروسازی و صنایع رنگ‌رزی پارچه و منسوجات و همین‌طور در پخت و پز اهمیت زیادی دارد.

با وجود این‌که رشد این گیاه در سوئد مشکل است، نویسندگان در فستیوال‌های سوئدی عنوان کرده‌اند که این ادویه‌ی شگفت‌انگیز مدت زمان طولانی است که به نان‌های مخصوص روز سنت لوسیا اضافه می شود. بسیاری از فرهنگ‌ها استفاده از زرپران را به عنوان یک ماده‌ی دارویی یا غذایی پذیرفته‌اند، با وجود آن‌ که بیش‌تر افراد به دلیل قیکت بالای آن به ندرت می‌توانند از آن استفاده کنند.

یونانیان باستان ثروت بی‌انتهای خدایان خود را با توصیف تختی از زعفران برای زئوس  توصیف می‌کردند.

نام دیگر زعفران 
در قدیم “خون هرکول” نامیده شده بود و به عنوان یک طلسم محافظتی و برای مراسم بخور استفاده می‌گردید. کیک زعفرانی توسط فنیقی‌ها به افتخار الهه‌ی باروری عشتروت و ماه پخته می‌شده است.در قدیم به آن زرپران گفته می شد

در ناحیه‌ی مدیترانه، این ادویه با قدرت، باروری، حساسیت‌های سایکیک و قدرت جنسی همراه بود. اضافه کردن زرپران به معجون‌ها و آب‌داروهای عشق، یک آئین درمانی و تزکیه‌ا‌ی محبوب در نزد آنها بوده‌ است.

 

در عهد عتیق در بخش  غزل‌های سلیمان نیز در کنار مُر حجازی، آلوئه، کالاموس و دارچین، این گیاه به عنوان یکی از با ارزش‌ترین  وبهترین ادویه‌جات ذکر شده‌است. این گیاه تنها توسط بانوانی چیده می‌شد که دارای رتبه‌ی اجتماعی بالایی بودند، مانند راهبه‌هایی، که لباس رنگ شده با زعفران می‌پوشیدند.

مصریان زعفران  را با عسل مخلوط می‌کردند، و رومیان خواهان این گیاه بودند چرا که آن را داروی مقوی غریزه جنسی می‌دانستند و در شب ازدواج آن را روی بستر ازدواج‌شان می‌پاشیدند.

این گیاه در طول تاریخچه‌اش در ترکیبات مخصوص شستشوی بدن به عنوان یک آرامش‌دهنده، در ظرف‌های برگ خشک، در لوازم آرایشی و بهداشتی ، به عنوان یک داروی ضد افسردگی و البته – جهت رنگ و طعم دادن به غذاهای سنتی استفاده میشد.

ترکیبات زعفران چیست ؟
دارای ترکیباتی است مختلفی است که این گیاه فوق العاده و با ارزش را بیش از پیش مشهور ساخته است. امروزه مقدار ومیزان این ترکیبات را میتوانداز طریق آزمایش در آزمایشگاه و لابراتور ها سنجیده می‌شود و در واقع کیفیت آن را سنجید که هر چقدر درصد این ترکیبات بیشتر باشد نشانه کیفیت بیشتر  این ادویه با ارزش است.

ترکیبات زعفران :

سافرانال عامل ایجاد عطر و بو در این گیاه است.
پیکروسین باعث ایجاد طعم فوق العاده زعفران است.
کروسین عامل ایجاد رنگ در زرپران می باشد و عامل پیشگیری از سرطان نیز می باشد.
نام دیگر زعفران
شناخت کامل زعفران

ارزش غذایی زعفران چیست ؟
کالری    ۶ در دو گرم مقدار مصرف روزانه
کربوهیدرات    ۱.۲ گرم
پروتئین    ۰.۲ گرم
چربی    ۰.۱ گرم
فیبر    ۰.۱ گرم
منگنز
۰.۶میلی‌گرم  (۲۸ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
ویتامین C    ۱.۶ میلی‌گرم (سی) (۳ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
منیزیم      ۵.۳ میلی‌گرم  (۱ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
آهن    ۰.۲ میلی‌گرم  (۱ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
فسفر      ۵ میلی‌گرم (۱ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
پتاسیم
۳۴.۵ میلی‌گرم (۱ درصد از مقدار توصیه شده‌ی روزانه)
ارزش غذایی اعلام شده بر مبنای یک قاشق غذاخوری زعفران (دو گرم) میباشد.

نام دیگر زعفران
نام دیگرزعفرون چیست : نام آن کروکوس ساتیووس است ، البته در قدیم به آن زرپران گفته می شد که پس از حمله اعراب به ایران و وارد شدن زبان عربی به زبان فارسی به مرور به زعفران تبدیل شد.زرپران مواد خام یکی از ادویه‌جات بسیار گران قیمت در جهان است، وسالها است که توسط انسان استفاده می‌شود. شفادهندگان مصر آن را را برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارش استفاده می‌کردند؛ همچنین در زمان روم باستان، این گیاه به منظور التیام زخم و تسکین مشکلات دستگاه تنفسی فوقانی استفاده می‌شد.جهت آگاهی از خواص آن به قسمت مقالات مراجعه نمایید.

 

 

زعفران
زعفران چیست و تاریخچه زعفران

اسانس زعفران چیست
عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یک ترکیب اکسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال می باشد. طعم زعفران مربوط به هیتروزید تلخ پیکروکروسین است. زنگ قرمز این گیاه  مربوط به وجود ماده ای به نام کروسین در آن می باشد.

کاربرد زعفران
ریشه زعفران چیست

منشاء زعفران چیست و کجاست
در ابتدا ایران به عنوان تنهاترین صادرکننده طلای سرخ در دنیا بود، اما در سال‌های اخیر کشورهای دیگری نیز وارد تجارت این گیاه شدند. در عصر جدید اسپانیا به عنوان رقیبی برای ایران مطرح و یکی از صادرکنندگان زعفران محسوب می‌شود. امارات نیز بدون کشت  هیچگونه زعفرانی به یکی از صادرکنندگان بزرگ طلای سرخ در دنیا تبدیل شده است. علاوه بر این بسیاری از کشورها مثل افغانستان، هند و.. در زمینه صادرات زعفران فعالیت دارند.

طلای سرخ لقب کدام گیاه است
زعفران چیست؟

زعفران از کاشت تا برداشت
سابقه کشت زعفران در ایران به عهد باستان می‌رسد. سپس از ایران به یونان و روم نیز برده شد. در دوره پارت‌ها از ایران به روم صادر می‌شد و بعدها در دوره مغول به چین صادر شد و چین نیز از جمله مشتریان طلای سرخ در ایران شد. گفته شده در دوره ساسانیان زعفران در قم نیز رایج شد. در دوره اسلامی به کشورهای عربی نیز برده شد و کشورهای اطراف مدیترانه نیز با طریقه کشت آن آشنا شدند.

زرپران چیست
زعفران ایرانی

در ابتدا ایران به عنوان تنها صادرکننده زعفران دنیا بود، اما در سال‌های اخیر کشورهای دیگری نیز وارد تجارت شدند. در عصر جدید اسپانیا به عنوان رقیبی برای ایران مطرح و یکی از صادرکنندگان طلای سرخ محسوب می‌شود. امارات نیز بدون کشت این گیاه به یکی از صادرکنندگان آن تبدیل شده است. علاوه بر این بسیاری از کشورها مثل افغانستان، هند و.. در زمینه تجارت آن فعال شده‌اند.

خرید زعفران
اگر بخواهیم در مورد کشت این گیاه با ارزش در ایران سخن بگوییم، اولین جایی که در ذهن تداعی می شود، خراسان است. استان خراسان در زمینه کشت زعفران در ایران همواره پیشگام بوده است. کشت این گیاه  در شهرهای مختلف استان خراسان رضوی از جمله زاوه، تربت حیدریه، تربت جام، تایباد، باخزر، گناباد ، نیشابور، بجستان رایج است و این استان مقام اول کشت را به خود اختصاص داده است. در استان خراسان جنوبی نیز شهرستان‌های قاینات، فردوس، بشرویه و بیرجند را می‌توان نام برد. استان خراسان جنوبی بعد از استان خراسان رضوی دومین مقام در کشت زعفران ایران را دارد. از لحاظ کیفیت  استان خراسان جنوبی اول است، اما در زمینه کمیت دومین  منطقه بعد از خراسان رضوی محسوب می‌شود. بعد از استان خراسان می‌توان به استان‌های کرمان، لرستان، فارس و.. اشاره کرد که به تازگی در زمینه کشت طلای سرخ فعال شده‌اند.

زعفران ویکی پدیا
زعفران چیست؟

از حدود 330 تن محصولی که هر ساله در جهان تولید می‌شود، حدود 290 تن آن مربوط به خراسان است. از بین تمامی شهرهایی که در استان خراسان رضوی و استان خراسان جنوبی به کشت زعفران مشغول هستند، قاین از نظر شهرت گوی سبقت را از دیگر شهرها ربوده و به عنوان پایتخت زعفران ایران شناخته شده است. اتاق بازرگانی استان خراسان جنوبی سابقه کشت زعفران در قاین را در حدود ۷۰۰ سال ذکر کرده است. در حال حاضر زعفران گناباد از نظر کیفیت در مقام اول جهان به دلیل ثبت در سازمان جهانی فائو قرار دارد. در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در زمینه زعفران در استان خراسان به فعالیت مشغول هستند و با شرکت در کشورهای مختلف و حضور در بازارهای جهانی و صادراتی سعی در هر چه بهتر کردن موقعیت صادرات زعفران خراسان در جهان دارند.

 

برای به‌دست آوردن ۲۸ گرم زرپران حدود ۴۵۰۰ گل زعفران لازم است.
شما می‌توانید این گیاه را پرورش دهید. برای این کار  به خاک خوب و مقدار فراوانی نور خورشید نیاز هست.
پیاز این گیاه را در عمق ۸ تا ۱۲ سانت و به فاصله‌ی ۱۵ سانت از هم بکارید. و شما می‌توانید از هرگل یک بار در سال محصول به‌دست بیاورید. ۶۰ گل زعفران می‌تواند حدود ۱ قاشق غذاخوری از این ادویه را به شما بدهد.
cutvhk
برداشت زعفران

 ایران حدود ۹۰ درصد از زعفران جهان را تولید می‌کند.
از زرپران در تهیه برخی عطرها استفاده می‌شود.
این گیاه در پاییز برداشت می‌شود و این فرایند به طور کامل با دست صورت می‌گیرد.وتا کنون مکانیزه نشده است.
 اسکندر مقدونی در طول لشکرکشی‌های خود در آسیا از زعفران ایرانی برای درمان زخم‌هایی که در جنگ ایجاد می‌شد، استفاده می‌کرد.
زرپران حتی به عنوان یک حشره‌کش و آفت‌کش استفاده می‌شود.
 گلبرگ ان  نیز می‌تواند به عنوان یک رنگ برای لباس استفاده شود.
فیلم زیر برداشت گل زعفران را با تمام مشقت های آن نمایش می دهد


زرپران ماده غذایی با ارزشی و  بسیار مفیدی است که به مقدار کم از این گیاه با ارزش بدست می آید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه  ، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران با زحمت فراوان بدست می آید که وزن 5 کیلوگرم زرپران تازه بعد از خشک شدن به حدود یک کیلوگرم می رسد.

انواع زعفران در بازار
به طور کلی میتوان طلای سرخ را به شش دسته یا نوع تقسیم کرد :

نگین سوپر
 نگین
 سرگل
پوشال
دخترپیچ
سفیدی(ریشه یا خامه)
این تقسیم بندی ها معمولا بر اساس طریقه جدا کردن کلاله از خامه زعفران صورت میگیرد.که در مطلب انواع زعفران به معرفی انواع مختلف آن می پردازیم و طریقه شناخت و خصوصیات هر نوع را به تفکیک بیان نموده ایم.امیدواریم پس از مطالعه این مقاله بتوانید انواع مختلف این گیاه را شناخته و نوع های مختلف را از یکدیگر تشخیص دهید.

زرپران

روش های تشخیص زعفران اصل چیست؟
امروزه برای خریداران طلای سرخ یکی از سخت ترین کارها تشخیص زعفران اصل از تقلبی است، زیرا دلالان و سود جویان در زمینه تقلب در آن بسیار حرفه ای عمل میکنند و حتی گاهی اوقات خود را جای کشاورز نیز معرفی می نمایند.روش های مختلفی برای تشخیص اصل بودن  وجود داردبه اختصار تعدادی از آنها را به اختصار بیان میکنیم.جهت مطالعه بیشتر میتوانید مطلب تشخیص زعفران اصل را مطالعه نمایید.

1- شناخت ظاهر زرپران و مخصوصا کلاله آن

2- مزه کردن زرپران (مزه تقریبا تلخی دارد)

3- لمس کردن آن با دست و یا قرار دادن رشته آن را بین کاغذ کاهی

4 – استفاده از بنزین و شعله گاز

5- و…….

روش های خرید زعفران چیست؟
روش های مختلفی برای خرید اینترنتی زعفران وجود دارد که در اینجا به آن اشاره می کنیم :

رفتن به خراسان (گناباد -تربت حیدریه -قائن) و خرید از کشاورز های این شهرهای خراسان
رفتن به مشهد و خرید از مغاره های اطراف حرم مطهر
خرید اینترنتی زعفران از سایت هایی که فروش زعفران دارند و اکثرا ادعای کشاورز بودن دارند
خواص شگفت انگیز زعفران چیست؟
در علم پزشکی قدیم ونیز جدید از این گیاه را به دلیل داشتن خواص دارویی و درمانی فراوان به عنوان داروخانه نام برده می شوددر اینجا به صورت تیتر وار تعدادی از خواص زعفران را بیان می کنیم.

بهبود بینایی
تقویت قوای جنسی
درمان افسردگی و اختلالات عصبی
درمان کبد چرب
بهبود پوست و جوان سازی آن
تقویت سیستم ایمنی بدن
درمان سرطان
 گیاه ضد افسردگی
مصرف این گیاه در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که طلای سرخ دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس طب سنتی به آن خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد و در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

پیشگیری از کاهش دید در سالخوردگی با زعفران
بر اساس تحقیقات مرکز دانشگاهی ایتالیا  در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیبها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود.در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماریهای ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

خواص ضد سرطانی زعفران چیست؟
 خواص ضد سرطانی دارد و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل می‌کند. بر اساس تحقیقات پزشکی ثابت شده است که مواد آنتی اکسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشند. بر اساس نتایج این بررسی بنظر می رسد که استفاده از آن، از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری می کند و در ترمیم مولکول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.

همه چیز درباره زعفران
زعفران چیست؟

 

مضررات مصرف بی رویه زعفران چیست؟
مصرف بی رویه آن مضر می باشد و باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی، خون ریزی از پلک ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناک دیگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.

عامل سقط جنین و یا برطرف کننده سخت زایی
رقیه و سحر کامران سامانی در پژوهش خود با موضوع درمان سخت زائی با مصرف زرپران در همایش داروی گیاهی هزاره سوم ارائه شد، نشان دادند که خوردن آن در زمان حاملگی، شخص را برای زایمان آسان آماده می کند. بر طبق پژوهش آنان مصرف این گیاه در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف طلای سرخ در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.

مقداری که پس از سه ماه اول حاملگی مصرف شده است تاثیر خود را چند ساعت قبل از زایمان با شروع شدن درد و با دریافت عصبی گیرنده های درد و تولید هورمون پروستا گلاندین که درهنگام وضع حمل باعث انقباض ماهیچه های دیواره رحم می‌شوند و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم و اثر شل کنندگی سرویکس دارد می‌ گذارد بنابراین با مصرف صحیح آن میزان پروستا گلاندین در رحم در زمان تولد نوزاد را افزایش داد و از سخت زائی جلوگیری کرد.

درمان مشکلات پوستی با زعفران
امروزه از این گیاه برا درمان نارسایی های پوستی و درمان آکنه و.. استفاده می شود.همچنین از این ادویه درتهیه انواع ماسک ها میشود استفاده کرد.

  • حسن قواصی